LJUDI DOBRE VJERE – TKO SU ONI

PROVIRILI STE KROZ ODŠKRINUTA VRATA

Provirili ste kroz odškrinuta vrata veličanstvenom biznisu i mislite da ste saznali ama baš sve.

 

Prvo da vidimo pojam ‘dobra vjera’ (engl. good faith):

Jedno od osnovnih načela prema kojemu stranke svoje poslove moraju obavljati pošteno i savjesno. To je povjerenje što ga jedna stranka iz poslovnog odnosa ima u drugu, vjerujući da je i druga pristupila poslu poštujući načela poslovnog morala, odnosno bez namjernog netočnog prikazivanja ili prikrivanja činjenica. Cilj je primjene načela dobre vjere sprečavanje zlouporabe prava i postizanja ciljeva protivnih duhu zakona i općim moralnim shvaćanjima.


APEL

Molim vas u ime svih suradnika svih MLM kompanija koje posluju na ovim našim prostorima, ako nemate vremena ili zanimanja da još jednom poslušate poslovnu ideju ili marketing plan koji vam preporučitelj želi prikazati, pa makar one početne korake do prvih zarada –

priznajte prvo da ne znate sve!

Niste odmah, kao i većina nas koja je započela prvim korakom, mogli shvatiti mogućnosti koje nam pruža neki poslovni sustav ili bolje rečeno – udruživanje u biznis kroz kompaniju mrežnoga marketinga.

Na početku se odmah govorilo o nekom ulaganju. To nas odbija? Zašto? Pa da otvaramo pekarnu ili poduzeće za intelektualne usluge – upitajmo se koliko smo spremni investirati za neki početak! Zašto bi u MLM biznisu bilo drugačije?

Vi koji ste stupili u prvi kontakt s MLM suradnikom, a to je bilo na dobrovoljnoj osnovi:

zašto niste pristali i na sljedeći sastanak gdje bi dobili detaljnije informacije?

– zašto niste pristali otići u kompaniju i tamo se upoznati s direktorom? (to je prilika uživo vidjeti proaktivne i uspješne ljude)

zašto niste otišli na javnu prezentaciju koja je otvorena za sve ljude ovoga svijeta?

– zašto se niste registrirali besplatno u sustav da vidite kako izgleda vaš web ured? BESPLATAN WEB URED! I nitko vas neće pitati što tu radite jer svoj web ured vidite samo vi!

A i dalje tražite neku MLM kompaniju! Neku bolju, s nekim jednostavnijim marketing planom, tamo gdje se brže zarađuje, tamo gdje se ne treba ništa ulagati!

Jeste li se uhvatili u riječima:

– ma to je bez veze

– oni uzimaju moj novac

– ja do svog novca nikad više neću doći

– sve je to prijevara

– nikad tu neću zaraditi jer drugi zarađuju na meni

Na ovaj način radimo štetu mrežnom marketingu (MLM) koji se tek počeo prepoznavati na našim prostorima kao nešto što i najmanjem čovjeku može pomoći u egzistenciji, s minimalnim ulaganjima, bez rizika.

Budite iskreni i recite:

– nisam sve shvatio, a kako i bih kad sam se našao s čovjekom samo jednom

– ono prvo što sam shvatio jeste da ipak nisam osoba za taj posao, ali možda ćeš ti prepoznati ovdje svoje mogućnosti, povezat ću te s osobom koja će ti prezentirati bolje nego ja

Kao što ja – pisac ovoga teksta – nisam odgovarajuća osoba za čuvanje tuđe djece ili za brigu o nemoćnim starijim osobama, ili za održavanje čistoće tuđih stanova, jer nemam odgovarajuću ni fizičku ni psihičku snagu, imam osjetljivu kožu na rukama i slaba leđa, a i dovoljno sam opterećena vlastitom obitelji – TAKO MOŽDA NI VI NISTE ZA MLM BIZNIS IZ OSOBNIH RAZLOGA.

MLM biznis kao i svaki drugi posao zahtijeva određeni tip rada i ponašanja. Zašto bi čišćenje bilo manje složen posao nego što je to MLM! I jedno i drugo ima svoju metodologiju rada. I zato cijenim spremačice, čistače i čistačice, njegovateljice i njegovatelje, i ne govorim ružno o njihovom poslu.

I bio bi red da i drugi ne govore ružno o bilo kojem drugom poslu kojim se bave drugi ljudi.

Budimo etični, složni, ne širimo dalje svoje neznanje i time ćemo pomoći drugim ljudima da nađu odgovarajuće poslove koji će im omogućiti dostojniji život!

Rajna Banovac

Facebook komentari
Categories: Edukacija, Motivacija, Posao Tags: Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *