5 savjeta kako podržati novoga člana

5 SAVJETA KAKO PODRŽATI NOVOGA ČLANA U POSLOVNOM TIMU NETWORK MARKETINGA

VIDEO verzija

Savjet br. 1

KONTAKT NA DNEVNOJ BAZI

Ne ostavljajmo predugo našeg novog člana bez podrške. On će, ili tražiti informacije drugdje, nešto pogrešno napraviti ili jednostavno izgubiti interes. Pazimo ipak na mjeru! Nekoliko puta dnevno nazivati ga i kontrolirati odbit će suradnika. Suradnici nisu naši radnici ili neposlušna djeca! Dogovorimo dnevni kontakt u ustaljeno vrijeme koje odgovara objim stranama. Pokažimo spremnost da smo mi tu za njega dok se ne osamostali i da nije odgovoran nama već prvenstveno samome sebi.

Savjet br. 2

PRVA ZARADA

Ukoliko ne pomognemo našem novom članu da u što kraćem vremenu zaradi svoju prvu proviziju, isti će izgubiti motivaciju. Pomozimo članu i nekom uslugom, npr. ispunit ćemo mu uplatnicu ili napraviti narudžbu, dati mu nekoliko besplatnih primjeraka info-materijala, počastiti ga ulaznicom na predstojeći seminar, ili dati dar, npr. proizvod kompanije ili vaučer, ovisno što je predmet poslovanja kompanije, ili pokloniti knjigu. Darovi moraju biti simbolični i primjereni, kao znak dobrodošlice u poslovnu obitelj.

Savjet br. 3

UKLJUČIVANJE U KOLANJE INFORMACIJA

Kompanije uglavnom šalju automatske e-mailove svim svojim članovima koristeći bazu e-mail adresa koje su članovi upisali prilikom registracije. Međutim, postoji komunikacija i između timova, manjih grupa bez obzira na linije. Voditelj tima vodi brigu o svojim radnim grupama, tj. prosljeđuje sve potrebne informacije bilo da se radi o edukativnom materijalu ili novostima iz kompanije. Nije loše novoga člana uputiti na druge korisne izvore informacija o poslovanju iz te branše, npr. knjige, webinari, blogovi uspješnih ljudi, motivacijski treninzi gdje nisu bitne kompanije i proizvodi već branša i ljudi koji se time bave.

Savjet br. 4

KOMPLIMENT

Nikad nemojmo zaboraviti pohvaliti napredovanje našeg novog člana. Uvijek mu pružimo ruku ukoliko vidimo da on gubi povjerenje u sebe. Ne zaboravimo zahvaliti svome članu (članovima, nazočnima) što je izdvojio vrijeme da nas posluša na webinaru. To možemo napisati u Chat-u, onom malom prozorčiću za komunikaciju. Svojom nazočnošću član daje primjer i drugima, da cijeni trud svoga instruktora/mentora. Kompanije često imaju besplatne web javne prezentacije i dolaze zainteresirani kako bi vidjeli što se tamo zbiva, kakvi su ljudi. Kada u Chat – ukoliko ga prezentator ostavi otključanim što je jednim dijelom i znak njegove dobronamjernosti i otvorenosti – unosimo pozitivne misli, pozdrave i „Hvala“ na kraju, time svojim zajedništvom otvaramo vrata novim, kvalitetnim članovima bez obzira pod čiji se referalni link oni upisali.

Savjet br. 5

DUPLIKATIBILNOST

Ne komplicirajmo stvari! Ne komplicirajte način rada bez obzira što ste odabrali složeniji postupak ili rad u kojem primjenjujute mnoge naprednije tehnike i metode koje traže određena dodatna znanja, ali i novac za razne softvere ili Internet škole. Svaka kompanija ima osnovne korake, bolje rečeno network marketing franšiza ima jednostavne korake koji su duplikativni na veći broj ljudi. To su provjereni koraci i nije potrebno da ponavljamo greške drugih. Samo slijediti tehniku. A što se tiče osobnoga rasta, stjecanja dodatnog znanja, širenja vidika – to nam nitko ne brani, čak dobrodošlo je. Ali nikad nemojmo zaboraviti da znanje ne donosi rezultat ako ga ne primijenimo.

VIDEO verzija

Rajna Banovac

Facebook komentari
Categories: Edukacija, Posao Tags: Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *