ŽALITE LI ZA PROŠLIM SNJEGOVIMA

ŽALITE LI ZA SVIM ONIM SNJEGOVIĆIMA KOJE NISTE NAPRAVILI?

VIDEO verzija

Danas je datum 14.1.2017.

Pao je snijeg. Za današnji video inspiriralo me predavanje jedne pozitivne gospođe koja je coach life trener, a ujedno i osoba koja mi je mnogo pomogla i pomaže u kompaniji network marketinga u kojoj djelujem. Koliko god stalno odbijam pomoć jer kažem: “Nemojte na mene trošiti vrijeme! Što ako ja ne uspijem, a Vi ste toliko vremena na mene potrošili!”, ova krasna gospođa, kao i svi drugi koji mi pomažu, a naročito moj mentor, osoba koja me upoznala s kompanijom odnosno s ljudima koji rade u ovoj kompaniji i pozvala me da se pridružim poslovnom timu, to je moj instruktor, tako da ovim putem pozdravljam Ivicu Jakopovića, a također i Milku Đurić-Cvetanović.

Njezino današnje predavanje motivacija je svima nama da razmišljamo na jedan pozitivan i proaktivan način. Istakla bih nešto što me posebno dotaklo od tih doista krasnih motivacijskih riječi i rečenica, a to je tema PROŠLOSTI. Koliko misli i svoga vremena trošimo na svoju prošlost ili ne daj bože da razmišljamo o prošlosti nekih drugih ljudi.

Prošlost više ne postoji. Ona je u našim sjećanjima. Sigurno svi mi mnogo puta pomislimo na to koliko smo mogli napraviti nečega boljega, biti bolji prema ljudima i tek sada kada gledamo u retrovizor našega života vidimo, čak se i sramimo koliko smo grešaka napravili, koliko smo negativnih riječi izgovorili u svojim mislima prema sebi, a koliko tek negativnih riječi kojih često nismo ni svjesni prema našima najbližima, ili našim prijateljima ili ljudima koje smo sreli u tramvaju. Jesmo li se naljutili na njih? Jesmo li se ljutili na onu djecu koja su pružala svoje duge noge i nisu se htjela dići ako smo nosili teške vrećice kada smo se vraćali s posla? Mislili smo negativno.

Međutim, nije poanta u tome da sada analiziramo svaki dan našega života. Mnogo toga smo i zaboravili. Mnogo toga nismo ni svjesni što smo ružno napravili ili rekli.

Oprostimo SEBI!

U to smo vrijeme najvjerojatnije, zapravo sigurno, radili onako kako smo najbolje znali i umjeli. Ali to nije opravdanje za buduće trenutke, za buduće dane, za buduće mjesece, za buduće godine koje su pred nama i neka nam ovo iskustvo iz prošlosti, naše malo osvrtanje unazad, pomogne da više iste greške ne ponavljamo.

VIDEO verzija

Rajna Banovac

Facebook komentari
Categories: Motivacija, Psihologija Tags: Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *