OPREZ! Misli su frekvencija

MISLI SU FREKVENCIJA

VIDEO

Nemamo izbor hoćemo li misliti ili ne. Naš je mozak računalni program koji stalno proizvodi misli od mnoštvo komponenti: memorije, nesvjesnoga, svjesnoga, logičnoga, zamišljanja, želja, intuicije, emocija.

Ono što možemo učiniti jeste odabrati na što ćemo biti usredotočeni. Pažnja je frekvencija pa je stoga i misao frekvencija. Najčešće nas opsjedaju misli koje nisu ugodne, a s obzirom da misli proizvode emocije, posljedično tome osjećamo se neugodno.

Uobičajena je podjela misli i emocija na pozitivne i negativne. Međutim, i jedno i drugo je sastavni dio našega zemaljskoga života. Da bismo znali što je pozitivno, moramo iskusiti negativno po principu polariteta, suprotnosti. Zato je podjela na pozitivno i negativno neprimjerena, pa je bolje reći: podjela na ono u čemu se osjećamo ugodno i ono što nam daje prijatnost, i ono u čemu se osjećamo manje ugodno ili neugodno, ono što izaziva neprijatnost.

Negativne emocije su jako bitne jer nam one pokazuju koja područja života trebamo unaprijediti ili iscijeliti jer nam je cilj živjeti potpunijim i radosnijim životom. To je temeljna težnja i čežnja ljudskoga bića. Biti u ljubavi.

Uvježbavanje pažnje na misli nije jednostavno, ali je moguće postati majstor ove prakse. Kada nas okolnosti ili neke unutrašnje dvojbe odvuku na zamišljanje različitih scenarija, ili sjećanje na povijest koju smo proživjeli i pri čemu se osjećamo neugodno, gdje se proizvode neugodne emocije kao što su krivnja, ljutnja, bijes, osjećaj nepravde, usamljenost ili napuštenost – tada je potrebno osvijestiti koje nam misli prolaze glavom i koje emocije prolaze srcem.

Fokus je temeljna snaga jer tamo gdje idu naše misli, tamo usmjeravamo svoju energiju. Ta energija proizvodi emocije. Emocije pokreću svijet, čovječanstvo pa i pojedinca na akciju. Kakve su misli, kakve su emocije, takvi su i rezultati.

Ako smo zadovoljni s rezultatom, to proizvodi ohrabrujuće misli, poticajne misli, a time i emocije zadovoljstva i samopoštovanja. Takve emocije proizvode više energije koja potiče na daljnju ustrajnost i postizanje još boljih rezultata.

Vidimo da se kroz ovaj proces podižemo na višu razinu, na višu frekvenciju, tamo gdje se nalazi polje ideja, prilika i mogućnosti. Stoga je važno paziti u „kojem smo filmu“. Koji kanal odabiremo za gledati i uživjeti se u priču. Tko je režiser filma? A zar ne bi bilo još bolje da smo mi režiser filma, direktor ili producent koji dodjeljuje uloge, a glavnu ulogu dodijelit ćemo sami sebi jer najbolje znamo i osjećamo kako bi trebao izgledati film koji stvaramo, film koji se zove NAŠ ŽIVOT!

VIDEO

Facebook komentari
Categories: Zdravlje, Život, Znanost Tags: Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *