Što kaže Alibaba!?

Jack Ma, osnivač najveće svjetske e-trgovine Alibaba.com komentira jačinu izgovora kod siromašnih osoba (zašto bespomoćne osobe koje se žale da nemaju posao, veoma često ostaju bez posla):

“Najgore osobe za usluživanje su siromašni ljudi. Dajte im nešto besplatno, pomislit će da je to neka zamka. Kažite im da je (ponuđeni posao) mala investicija, oni će reći da od toga ne mogu dovoljno zaraditi. Kažite im da ulože više, tada kažu da nemaju novaca. Kažite im da probaju nešto novo, tada kažu da nemaju iskustva. Kažite im da je to tradicionalan posao, tada kažu da je to teško raditi. Kažite im da je to novi poslovni model, oni će reći da je to MLM. Kažite im da vode prodavaonicu, oni kažu da je to robija. Kažite im daje to nova vrsta posla, reći će da nemaju ekspertizu iz traženih oblasti.

Svi oni imaju neke zajedničke osobine:

Vole pitati Google stvari koje ne znaju, slušaju prijatelje koji su isto tako beznadežni kao i oni. Oni razmišljaju više nego univerzitetski profesor, a čine manje od slijepe osobe!

Pitajte ih što bi oni mogli raditi. Neće biti u stanju da vam odgovore.

Moj zaključak:

Umjesto da imate zdravstvenih problema s brzim i nepravilim radom vašeg srca, zašto ne biste djelovali brže? Zašto ne biste umjesto samo razmišljanja o tome da nešto radite, nešto da konkretno uradite povodom toga?

Siromašne osobe propadaju u životu najčešće zbog jedne zajedničke osobine:

Njihov kompletan život se vrti oko čekanja (nečega)!”

(Objava preuzeta od Dušana Markovića – Facebook)

JACK MA

 

Facebook komentari
Categories: Psihologija, Svijet Tags: Tags:

One Reply to “Što kaže Alibaba!?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *