LEAN STARTUP ZAPOSLENJE

 

– Ja sam Matea.
– Drago mi je, Matea, ja sam Rajna.
– Ja sam Lucija.
– Drago mi je, Lucija, ja sam Rajna.
– Ja sam Pavel.
– Oprostite, nisam dobro čula! Pave, Pavao?
– Pavel. Iz Češke sam.
– Ah, da, malo drugačije ime u odnosu na hrvatska imena. Drago mi je, Pavel, ja sam Rajna.

Ovako je započeo Lean Startup Hrvatska 18.1.2017. u KSET-u na lokaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Ideja organizatora za otvaranje druženja na ovaj način je odlična jer problem komunikacije i pamćenja imena nešto je vrlo uobičajeno, ali ima tome lijeka (proučite gornje dijaloge!)

Iza upoznavanja i pamćenja imena ponavljanjem, komunikacija neizbježno prelazi na ono najvažnije: „Čime se bavite?“ Uvijek imajte spreman kratak odgovor i ne pričajte „Markove konake“ o sebi već se usredotočite na svoga sugovornika i bolje ga upoznajte pitanjem o njemu. Nikad ne znate kako će vam jedno poznanstvo u kojem ste pokazali zanimanje za drugu osobu promijeniti život naročito na ovakvim pozitivnim događanjima.

Za one koji se prvi put susreću s pojmom Lean Startup, objašnjenje: to je metodologija za razvoj tvrtke i proizvoda koja ima za cilj skratiti ciklus razvoja proizvoda i njegova plasiranja na tržištu primjenom različitih metoda i tehnika (poslovnih, hipotetskih, eksperimentirajućih). Na ovaj način postojeće tvrtke ili tvrtke u osnivanju smanjuju rizik neuspjeha odnosno skraćuju put prema uspjehu fokusirajući se na svoje ciljno tržište, prve kupce i zadovoljenje njihovih potreba čime se otvara put prema širem tržištu i stalnim kupcima uz manje troškove. Na ovaj način ne srlja se u velike projekte bez dovoljnog poznavanja potreba tržišta, štedi se vrijeme i novac i zapošljavaju zaposlenici koji će gledati ne samo svoj interes nego i interes tvrtke za dugoročnim razvojem.

Osnivač ove metodologije je Eric Ries 2008. godine. Više o tome na: Wikipedia

Zahvaljujući proaktivnim ljudima iz Hrvatske i njihovoj viziji i želji da se pomogne mladim poduzetnicima na početku, da ne ulaze u velike rizike bez dobre pripreme i edukacije, osnovan je Lean Startup Hrvatska. Aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici

Znate li da dolaskom na ovo događanje koje se održava nekoliko puta godišnje možete pronaći dobar posao?
Znate li da možete biti suvlasnik perspektivnog poduzeća?

Na ovom događanju predstavljeno je čak 5 mladih tvrtki koje traže zaposlenike.

eDRUID
Tvrtku je predstavila Jasna Strajher, stručnjakinja za procesnu izvrsnost koja radi više od 20 godina na upravljanju projektima.
Tvrtka se bavi istraživanjem i razvojem na području biotehnologije, digitalne tehnologije, informacijske tehnologije, biomedicine i toksikologije, a također i izdavačkom djelatnošću, edukacijom i marketingom.
Proizvod koji će biti uskoro predstavljen tržištu jeste Bree Tox, univerzalni digitalni detektor ilegalnih droga koji radi na principu daha. Svrha ove inovacije jeste uklanjanje vozača pod utjecajem droge s prometnica.
Tvrtka traži zaposlenike. Kontakt se može ostvariti preko Linkedina.
Jasna Strajher

Intelligent Warranty predstavio je osnivač Krešimir Kvaternik.
Intelligent Warranty je online platforma za unapređenje odnosa između kupaca, proizvođača, distributera i pružatelja servisnih usluga te značajno poboljšanje kvalitete postprodajne usluge za sve proizvode sa dugim garantnim periodima. Više: http://www.intelligentwarranty.com
Informacije o suradnji mogu se zatražiti preko e-mail adrese: kresimir.kvaternik@inteligentwarranty.net

Tvrtka Mediatoolkit, e-platforma koja nudi snažan i pouzdan alat za praćenje medija u realnom vremenu koji omogućuje jednostavno i lako postavljanje upita korisnika za praćenje i izradu detaljnih izvješća.
Mlada tvrtka s mladim timom od 25 zaposlenika, stručnjaka i kreativaca. Neke od vrijednosti koje ova tvrtka njeguje su: pomoći i kolegama da budu uspješni, stalno raditi na kvaliteti i dizajnera učiniti ponosnim, cijeniti kupca bez „uvaljivanja“ proizvoda, predanost poslu, stalno testiranje onoga što je trenutačno dobro, uvijek tražiti novo i misliti na dugoročni razvoj, ostati pozitivan i usmjeren prema cilju bez obzira na poteškoće, gradnja zajedništva, propitivati odnosno postavljati pitanja i davati prijedloge bez obzira na hijerarhiju, ne prosipati resurse, tj. upravljati resursima učinkovito.
Tvrtka traži ljude koji imaju iskustva u prodaji ili se žele baviti prodajom. Kontakt: https://www.mediatoolkit.com ili Facebook

MEMGRAPH, graph database system. Platforma za uvoz, obradu i korištenje podataka sa svim pripadajućim alatima s vizijom cjelovitog obuhvata velikih baza podataka (slobodan prijevod). Više o tome: Linkedin  i http://www.memgraph.io

MERIDDA tvrtka orijentirana na zdravlje svojih korisnika. Razvija povezane tehnologije za rješavanje negativnih učinaka stresa na mozak i zdravlje s ciljem povećati svijest korisnika o štetnosti stresa koji poprima sve veće razmjere i ljudi se njime sve teže nose odnosno razbolijevaju.
U tijeku izrada prototipa digitalne narukvice koja će korisniku pomoći detektirati stanje organizma. Proizvod je spojen s programom koji će dati vrijednosti i preporuku što učiniti da bi se posljedice na zdravlje umanjile, npr. odgovarajuća prehrana, aktivnost, vježbe itd.
Tvrtka traži suvlasnika tehničke struke. Kontakt: tihana.petricevic@meridda.com (stručnjakinja za marketing)  Informacije: info@meridda.com

Nakon predstavljanja ovih mladih i perspektivnih tvrtki, interakcije u obliku Q&A, ovo korisno druženje završeno je predavanjem Dan Toma, jednim od autora knjige The Corporate Startup u kojoj zajedno s Tendayi Viki opisuje pet osnovnih načela koja renomirane tvrtke mogu koristiti prilikom izgradnje svog inovacijskog eko-sustava.
Više o knjizi: http://thecorporatestartupbook.com/

Otkrio je također tajnu na koje pitanje u intervjuu za zaposlenje možemo naići i kako nam ispravan odgovor može otvoriti vrata renomiranih tvrtki koje svoju razvojnu strategiju baziraju na ljudskim resursima i edukaciji. Naravno, pitanje je povezano s našim odnosom prema učenju i stjecanju znanja te primjeni i dijeljenju naučenoga.

U nastavku je animirao publiku da sudjeluje u testu emocionalne inteligencije. Iz dva posebna kruga s riječima potrebno je bilo izabrati po 8 riječi koje će nam otkriti koji smo tip osobe. Jesmo li osoba koja koristi mentalnu aktivnost i smišlja metode kako doći do određenog rezultata, jesmo li osoba kojoj je važna karijera i puno se ne zamara empirijskim tehnikama te koliko smo kompetentni ili skloni za određene vrste poslova?!
lean, business, posao, karijera

Ne propustite idući sastanak za dva mjeseca!

Rajna Banovac

Facebook komentari
Categories: Business, Posao Tags: Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *