Gdje su nestali naši snovi?

GDJE BORAVE NAŠI SNOVI?

 

VIDEO

Ne znam koji su vaši snovi i sanjate li uopće? Ili kažete: – Život je tako težak! Kakve sanjarije?! Nismo više mala djeca.

Jeste li se upitali zašto više ne sanjamo, sada kada smo odrasli? Koji je uzrok tome da smo se uozbiljili, da se igramo možda jedino na video igrama, uz TV ili casino? To je isto tako igra, ali mislila sam na onu istinsku dječju igru. Da si zamislite svoj život kao da je stvaran, onako kako smo zamišljali kada smo bili mali. Govorili smo si: – Ja sam stjuardesa! Ja sam balerina! Ja sam doktorica! Ja sam vojnik! Ja sam ratnik! Ja sam pilot! Ja sam astronaut! Ja sam pekar! Ja sam heroj!

Govorili smo u sadašnjosti, u prezentu, kao da to već jesmo. I doista, ono što smo mi htjeli kao djeca, to je bilo ono istinsko što već jesmo. Ja sam na primjer govorila da sam pisac. Uvijek sam nešto pisala, vrlo rano naučila slova i čitanje. Kroz život stalno se pojavljivala ta potreba za izražavanjem kroz pisanu riječ. Ali moj život bilo radi ocjena, bilo radi okoline ili prijedloga drugih što je dobro za mene, „što se traži“, „na čemu se dobro zarađuje“, „što je siguran posao, zvanje“ – što ste zasigurno i vi doživjeli – nije išao pravcem da budem profesionalna književnica ili profesorica na fakultetu. Otišla sam u svijet brojki u kojem se nisam dobro osjećala i mogla izraziti svoje talente, štoviše, često su mi govorili da sam glupa i nesposobna, „pa kako ja to ne znam, te osnovne stvari!“. To je bio početak rušenja moga integriteta, samopouzdanja i zatomljivanja moga istinskog bića koje je upravo to što jeste i ništa drugo.

Ako osjećate nezadovoljstvo koliko god imate sređen, miran ili donekle siguran život, jer tako ga poimate i to je vaša istina, ipak taj nemir koji vam se s vremena na vrijeme javlja ili u trenucima kada bi doista mogli reći da ste sretni, kao da vaše biće traži još. Onda si prigovarate da ste neskromni, nezasitni, da niste dobra osoba. Međutim, nije potrebno da si predbacujete jer normalno je da osjećate nemir. S vama je sve u redu. Vi ste u suštini dobra osoba. Život u vama koji traže uvijek više, bolje, ljepše traži da se izrazi na neki način. A taj način su vaši talenti i vaše dopuštenje da koristite svoje darovitosti u svome svakodnevnom življenju i prihodovanju.

Dobrodošli u svijet nemira, onog istinskog nemira koji zove da ponovno razmotrimo mogućnost upravljanja našim životom ili kreiranja boljeg, zdravijeg, humanijeg života na blagodat nama samima, a time i onima čije živote dotaknemo.

VIDEO

Facebook komentari
Categories: Inspiracija, Psihologija, Život Tags: Tags:

One Reply to “Gdje su nestali naši snovi?”

 1. Dobrodošli u serijal koji će vam pomoći da potaknete svoju unutrašnju moć i naučite kroz DreamBuilder program i moje vodstvo kao coacha kako se susresti sa svojim snovima na pola puta ili ranije. Jer vaši snovi ako ih znate oblikovati već postoje i čekaju vaše dopuštenje da se materijaliziraju u vašem životu. Oni silno žele da se ostvare i uživaju ljepotu raznolikosti života.
  Pretplatite se na ovaj YouTube kanal i ostvarite mnoge benefite i bonuse.
  Posjetite moju web stranicu: http://www.rajnabanovac.com i preuzmite dar koji je trenutno vama ponuđen.
  Pratite epizode po redoslijedu, a ja ću se truditi da na svoj način, koji ne mora biti savršen, prenesem znanja i mudrosti koje stječem u programima i učenju kod svojih mentora i vrhunskih svjetskih učitelja.
  Kao coach mogu vam pomoći da iskoračite u svoj novi život, da vaš život bude eksperiment i da uživate u tom procesu. Bit će trenutaka kada ćete htjeti vratiti se na staro i to je sasvim u redu. To vas vuku natrag stari obrasci razmišljanja. A razmišljanje kao energija stvara dodatnu energiju emocije. Emocije su pokretači našeg djelovanja. Dakle, jako je važno paziti na što smo usredotočeni, koje misli se javljaju, je li to iz logičkog uma, iz preduvjerenja, ili možemo slušati glas svoje duše koji je ispočetka jako tih, ali svakodnevnim prakticiranjem možemo dostići vještinu, majstorstvo kreiranja našega života glasom istine koji je u svima nama. Vi imate svoju istinu. Ono što je vaša istina, to je istina vašeg života. Koju istinu ćete njegovati, ovisi prvenstveno o vama. A tu smo svi mi zajedno, da se povežemo, ili uz moju pomoć i mentorstvo, otpustite zadršku i krenete putem kreiranja života kakvim želite živjeti. Bez obzira na okolnosti. Okolnosti su uvijek tu i u redu je da budu tu. Pitanje je samo kako ćemo mi odgovarati na te okolnosti i hoće li okolnosti ili netko drugi biti taj koji će reći što je dobro za vas. Mogu li drugi znati što je dobro za vas?
  Dobrodošli. Možete mi pisati na e-mail: rajna.banovac.ribarica@gmail.com. Možemo se dopisivati, razgovarati, družiti, tempom koji vama odgovara i u dubinu koju vi dozvolite i odredite.
  Rajna Banovac, DreamBuilderSuccess coach & Share marketing trener

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *