VIZUALIZACIJA ZDRAVLJA

UVEDITE ZDRAVU PRAKSU VIZUALIZACIJE I MAŠTANJA

Dobro je osvrnuti se ponekad unazad i iskoristiti saznanja i iskustva za sadašnjost i kreiranje budućnosti, ali previše boravka u prošlosti nije zdravo i propuštamo živjeti sadašnji život koji jedini i postoji.

Naš je mozak, naše biće u cjelini, zapamtilo sve što smo prošli od rođenja, a možemo reći da imamo memoriju svih naših prošlih života ili života predaka. Srećom da se toga ne sjećamo svjesno, ali naši geni pamte. Kako možemo reprogramirati memoriju gena obradit ćemo u zasebnoj objavi.

Zadržat ćemo se na vizualizaciji i kako iskoristiti jednu važnu unutrašnju moć koju imamo, a to je sposobnost maštanja.

Vizualizacija i maštanje

Vizualizacija je svjestan postupak koji primjenjujemo u cilju planiranja i dostizanja ciljeva. Možemo reći, više od ciljeva jer vizualizacija ima svoju glavnu svrhu: – Kako zamisliti i ostvariti svoj idealan život u koji su uključena sva bitna područja – ljubav i odnosi, posao i životni poziv, stil života, zdravlje i dobro osjećanje u vremenu i mjestu gdje se nalazimo.

Sa metafizičke strane, vizualizacija je moćan alat koji omogućuje da se nevidljivo pretvori u vidljivo. Nikola Tesla i mnogi znanstvenici, vizionari, prvo su zamišljali u mašti. Naročito Tesla koji kaže da nije htio staviti na papir ili materijalno testirati hoće li se zamisao u praksi dobro pokazati, već je svu energiju usmjeravao u vizualizaciju. U mislima je kreirao, testirao, proizvodio i kad je iscrpio sve što je mogao zamisliti, tada je stavljao na papir i unapređivao u praksi.

Vizualizacija je energija

Pomoću vizualizacije dolazimo u određenu frekvenciju na kojoj se nalaze ideje, određeni ljudi, situacije i ostvarenja. Pomoću vibracije obilja spajamo se s određenom kozmičkom energijom. „Nebo“ nam vraća kao odbljesak ono o čemu razmišljamo jer u svemiru nema razlike između slike u mislima i stvarne slike u materijalnom svijetu.

Problem može nastati kada smo nesvjesni svojih misli i slika koje kreiramo u glavi, a odnose se na strahovanja. Postoje nedefinirani strahovi, ali i oni su dovoljno razorni za naše tijelo jer takva emocija šalje poruku mozgu da pojačano luči hormon stresa. Ali najčešće znamo čega se plašimo, bilo potajno ili javno kada izgovaramo riječi i osvijestimo što to govorimo. Poslušajte riječi koje izgovarate? Jesu li to riječi nade i prosperiteta, očekivanja dobroga ili su to riječi straha, ljutnje i malodušnosti?

Vizualizacija kao potpuna slika

Kada sebe zamišljamo u zdravlju i blagostanju bilo koje vrste, tada su naše emocije na dobroj vibraciji. Stanice u našem tijelu dobivaju informaciju da su zdrave, pa takvima i postaju. To je čista biokemija. Ne moramo zalaziti duboko u metafiziku da se osvjedočimo da kada smo potišteni, tada prvo primjećujemo da nemamo energije, kao da prestajemo disati. Kroz nas ne protječe životna energija koja daje zdravlje i dug život.

Vježba vizualizacije trebala bi biti naša svakodnevna praksa bez obzira radi li se o velikim ili malim projektima ili željama. S obzirom da smo dio cjeline i ne možemo opstati izolirani, važno je u vizualizaciji zamisliti i ljude za koje želimo da nas okružuju, čak i one koje još ne poznajemo, a željeli bi upoznati da budu sastavni dio našega života.

Mašta se razvija na način da si ne postavljamo ograničenja, naročito ona koja proizlaze iz stečenih uvjerenja ili preduvjerenja, a to je da nismo dovoljno dobri ili zaslužni da ostvarimo viziju svoga života, onu najbolju verziju koju možemo zamisliti. Metafizički će nam principi pomoći na jedan čudesan način, a to je da se može dogoditi da materijaliziramo nešto u još boljem obliku nego što smo bili sposobni zamišljati.

Hormoni sreće

Dopamin, serotonin, oksitocin (hormon ljubavi) proizvode se u našem tijelu kada imamo dobre emocije, a takve možemo postići vizualizacijom. Vizualizacija je vremenski stroj. Odlazimo mislima u budućnost, na primjer za 3 godine i vidimo sebe u najboljem izdanju. Tamo „pokupimo“ dobre emocije i unosimo ih u sadašnjost. Zanimljivo je i to da boravkom u željenoj budućnosti (ne zaboravimo da kozmos nema vrijeme!) naš se um otvara prema idejama koje nam trenutno iz pozicije neimaštine ili straha nisu dostupne u našoj sadašnjoj mentalnoj mapi.

Kozmička energija budućnosti ulijeva se u sadašnjost i kao što je Henry David Torreau rekao:

„Ako netko s povjerenjem napreduje u smjeru svojih snova, nastojeći živjeti život kojeg si predstavlja, taj će prijeći nevidljive granice i susrest će se s uspjehom neubičajenom načinu razmišljanja. Počet će se događati stvari koje se inače nikako ne bi mogle pojaviti. Novi, univerzalniji, slobodniji zakoni počet će se uspostavljati oko te osobe. Stari će se zakoni preustrojiti u njeno dobro. Taj netko će početi živjeti s dozvolom višeg reda postojanja.“

Pa ako i nemamo prevelike ambicije oko novca, mjesta stanovanja, poslovnog uspjeha, neka nam velike ambicije budu u smjeru dostizanja homeostaze – savršenoga zdravlja.

Nemojte reći: – Samo da me malo manje boli! – Samo da imam trunkicu više zdravlja!

već kažite i ostvarit ćete:

– Moje je prirodno stanje savršeno zdravlje. Moje tijelo radi za mene, samo se iscjeljuje i ima sve što mu je potrebno. Prolazimo moje tijelo i ja kroz poteškoće, ali one su privremene jer ja sam u suštini zdrav.

Osluškujte svoje tijelo, a to znači da slobodno možete pojesti onaj kolač ili čips u datom trenutku. I nikada se nemojte kajati ako ste pojeli nešto nezdravo ili veću količinu jer ta emocija šalje poruku mozgu da nataloži ono što nije dobro. Naravno, neka to ne bude česta praksa.

Nagradite se!

Da biste izbjegli grižnju savjesti što ste nešto konzumirali a znate da baš i nije dobro, ali vam je eto baš pasalo, uvedite disciplinu samonagrađivanja. Kada izvršite neki zadatak ili postignete cilj koliko god malen bio, ali ste ga ostvarili, red je da se nagradite. Vaše tijelo prihvatit će to kao dobru vibraciju i neće vam uzeti kao zlo i neće se početi braniti težom probavom ili rezervnim masnoćama oko struka.

Pratite i dalje objave na temu vanjskih i unutrašnjih okolnosti koje utječu na dužinu i kvalitetu našega života.

U zdravlju, jer to je naša istina, pozdravlja vas Rajna Banovac.

Zatražite pristup Facebook grupi: Zdravlje je dobar posao

Naučite nešto novo, educirajte se oko dodataka prehrani, uvedite novosti u svoj život, produžite ga u zdravlju i radosti.

Facebook komentari
Categories: Zdravlje Tags: Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *