Retrovizor života

JUČER, DANAS, SUTRA

TKO ĆE PROČITATI OVU OBJAVU DO KRAJA? Samo netko tko…

Svi imamo 24 sata svaki dan makar ne znamo koji je posljednji, ali ponašamo se kao da smo vječni u ovom obliku. Trošimo dragocjeno životno vrijeme na razne stvari (i na ovakve objave, na skrolanje, na zabavu, na posao koji mrzimo, na prekomjerno spavanje, na prepiranje ili pijuckanje).

Netko je rekao da smo došli na ovaj svijet radi drugih, sa zadatkom, da dajemo, a ne da samo tražimo bez uzajamnosti, kao da nam je netko nešto dužan.

Većina ljudi živi u prošlosti i donosi odluke iz svijesti prošlosti. Zato uvijek tapkaju tamo gdje jesu i ponavljaju iste greške. Greške su dragocjene, jer iz njih učimo i trudimo se da postupamo bolje. Zbog toga nam služi povremeni boravak u prošlosti, da se podsjetimo, a ne da stalno proživljavamo i preživamo ono što je prošlo.

Znate li onaj sindrom kada na primjer žena koju je muž izdao kaže: – E sada ću iskoristiti bez milosti svakog muškarca koji mi dođe na put!

Pazite! to sam i ja radila i nisam dobro prošla. Tek kada sam promijenila energiju, otpustila mržnju i zamjeru, tada je u moj život ušao muškarac iz snova.

Stoga žaljenje i uzrujavanje za ono što je bilo u prošlosti nema smisla. Bespotrebno gubljenje vremena, a pogubno je kada bolesnu energiju vučemo u sadašnjost.

NAJVAŽNIJA VRSTA VREMENA U NAŠEM ŽIVOTU

To je ono vrijeme koje iskoristimo za promišljanje, planiranje, odlučivanje i akciju koja nas vodi prema ostvarivanju ciljeva, ali i više od toga – snova kakvim bi životom željeli živjeti, makar nikad neće biti savršen, ali može biti radostan.

ŽIVJETI U SADAŠNJEM VREMENU, može li se to?

Kažu da imamo samo SADA. Ali kako pogoditi taj mikro-trenutak i živjeti u SADA? Postoje teorije da se u SADA nalazi i prošlost i budućnost. Kao coach za ostvarivanje snova, naučila sam mnogo iz kvantne fizike. To je znanost koja se bavi nevidljivim. Kao što se fizičari bave vidljivim pojavama, kvantni fizičari bave se onim nevidljivim oko nas i u nama.

VREMENSKI STROJ

Sve je nastalo dva puta, a to znači da je prvo bila misao (ideja, riječ), a onda se to opredmetilo u vidljivo. Sve ono što ste stvorili ili ostvarili, prvo je bila ideja i zamisao  u vašoj glavi (bili ste u budućnosti, na frekvenciji ideja). Još je bolje kada zamisao izvire iz dubine vašega srca, tamo gdje se nalazi Ljubav. Tada su odluke dobre i ostvaruju se.

Kao coach za ostvarivanje snova ne mogu se složiti da treba misliti samo u SADA. Da bi ostvarili ono što želimo, potrebno je pomaknuti se u budućnost. Upitajte se što biste voljeli za 5 godina i otiđite u tu dimenziju. Zamislite VIZIJU sebe i svih uključenih, s detaljima što je više moguće. Tada pokrećete energiju ostvarenja jer napravili ste prvi dio: RIJEČ, IDEJA, SLIKA.

U kvantnoj fizici tumači se da je Svemir fotokopirni aparat i kod njega nema vremenske crte. Njemu nije problem u vaš trodimenzionalan život ugraditi stvarnu sliku. Da bi se to moglo, vaša želja mora biti: na dobrobit vama i drugima, morate vjerovati iako ne znate kako biste to mogli ostvariti, morate imate goruću želju da to ostvarite. Još jedan važan element: mora biti određeno vrijeme fokusa goruće želje – što jače i duže mislite o tome, energije se posložuju. U vaš život dolaze nove energije, stare se preoblikuju tako da se nemojte iznenaditi neobičnostima koje će vam se početi događati. Na vaš životni put pojavit će se odgovarajući ljudi, situacije i pojave koje se inače ne bi dogodile bez primjene ovoga što smo naveli.

NE GLEDAJTE STALNO U RETROVIZOR SVOGA ŽIVOTA

Što je bilo – bilo je. Otpustite! Prekinite lanac neprijateljstva, zamjere, ljutnje, mržnje. Ne žalite za propuštenim, za učinjenim! Pa i za onim dobrim što je prošlo. Bili ste blagoslovljeni za sve dobre ljude koje ste imali na svome putu. Pa čak i one za koje mislite da su postupali loše prema vama, ali i to je imalo određeni razlog. Napravili ste najbolje što ste mogli u to vrijeme, kao i svi oni koji su utjecali na vaš život i vi na njihov. Važno je dalje postupati bolje, u dobroj namjeri i pažljivo prema sebi i drugima iako ćemo često podbaciti.

Nije problem u tome što će vam netko zamjerati nego je problem u vlastitoj grižnji savjesti koja prati svakog čovjeka i sve je jača kako se on bliži kraju svoga života. Da bismo ublažili grižnju savjesti (blago onima koji nemaju savjest!), donesimo odluku da ćemo činiti dobra djela koliko god je u našoj moći, a to imamo priliku svaki dan i to ne mora biti nešto grandiozno. Topla riječ, ne odgovarati na provokacije, razumjeti osobu koja viče na nas (jer ona je zapravo nesretna i treba ljubav)…

VI STE OVO PROČITALI DO KRAJA. Odvojili ste svoje dragocjeno vrijeme, kao što sam i ja odvojila svoje dragocjeno životno vrijeme da ovo pišem, upravo za vas. Kada primijenite nešto od ovoga, onda ova UZAJAMNOST ima svoj smisao. Stvaramo bolji svijet počevši od sebe, da nama bude dobro. Kada nama bude dobro, kada smo u energiji obilja i zdravlja, tada je svima oko nas mnogo bolje. Umanjuje se zlo koje vlada ovim svijetom.

Ako želite da podijelite nešto sa mnom, u povjerenju, a moguće da vam pomognem sa svojim sadašnjim znanjima, potpuno neobavezno, možete me kontaktirati u Inbox ili na e-mail: rajna.banovac.ribarica@gmail.com jer tamo najbrže odgovaram.

Možemo se dopisivati ili razgovarati preko Messenger telefona.

Osvrnite se danas unazad i prizovite sliku situacije koja vas je činila radosnom osobom i prizivajte taj osjećaj što duže možete tijekom dana. Ako je nešto smiješno, još bolje!

A kako ćete putovati vremenskim strojem i donositi odluke iz energije budućnosti, bit će o tome još govora.

Radostan vam dan želim!

Facebook komentari
Categories: Psihologija, Život Tags: Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *