PRVO RIJEČ

JER TAKO POČINJE OSTVARENJE

Slika: Alexas_Fotos (Pixabay)

Moć govora i razmišljanja dana je čovjeku kroz njegovu biologiju mozga i organa za govor. To nije bez razloga.

VIDEO VERZIJA:

KAKO SE NOSITI SA STRUJOM NEGATIVNIH MISLI

KAKO UPREGNUTI SVOJ UNUTRAŠNJI GOVOR DA NAM SLUŽI

Svi znamo koliko su riječi moćne, ne samo kada ih upućujemo drugima, nego i kada ih upućujemo sebi. Ovo je tema današnje objave.

Teror misli

Naš um neumorno radi i treba mnogo snage da ga upregnemo i usmjerimo da radi u našu korist. To je svakodnevna vježba, a vremenom u tome postajemo sve bolji. Biramo misli koje mislimo i riječi koje ćemo izgovarati.

Lakše je uputiti frustrirajuće riječi drugome i time se „olakšati“, jer „izgovorili smo“. Međutim, kada rijeka riječi koje mislima upućujemo drugima krene navirati, primijetili ste kako se već i vi umorite dok ste drugoj osobi sve to u mislima izgovorili. Druga osoba nema pojma što vi njoj želite reći i ponaša se na isti način. Makar se događa da preko srca i mozga, koji rade u koherenciji, šaljemo vibraciju. Srce i mozak drugih ljudi, ili određene osobe, također poput radioprijemnika primaju tu vibraciju. Stoga je jako važno biti odgovoran i prema sebi i svome duševnom zdravlju, kao i prema ljudima o kojima mislimo, s kojima vodimo unutarnji monolog, na koncu s kojima i razgovaramo. Jer i naše neizgovorene riječi imaju snažan utjecaj.

Riječi koje blokiraju uspjeh i željena ostvarenja

I vi imate područje života s problemima ili blaže rečeno, izazovima. Imate okolnosti koje želite promijeniti, makar one nisu toliko ni zabrinjavajuće, već jednostavno želite još bolje i više, zašto ne!

Pokušavate „raditi na sebi“, što sami, što uz pomoć knjiga i tečajeva, ali nikako da se pokažu rezultati. To može biti rezultat toga što niste ustrajni svaki dan, što pokušavate mnogo toga primijeniti pa nastane zbrka, ali i zbog toga što koristite riječi koje imaju negativan učinak na vaše rezultate.

Ako ste na putu „od zamisli do ostvarenja“ , prva stvar na koju trebate obratiti pozornost jeste vaša struja misli i koje riječi najčešće upotrebljavate u samogovoru ili u komunikaciji s drugima.

Vaše su riječi moćan alat koji vas može približiti vašim snovima, ili udaljiti od njih.

Dobra je vijest da vježbom osvješćenja i bivanja u sadašnjem trenutku, motrenja vlastitih misli i zamjene nepoželjnih s ohrabrujućim – možete značajno utjecati na svoje rezultate manifestiranja.

Riječi koje teku instrument su preko kojega energija života teče kroz nas i u naša iskustva. Naša podsvijest ionako ima mnogo toga prikupljenoga što nam smeta, a kroz život skloni smo nadopunjavati ovu arhivu nepodržavajućih uvjerenja koja uopće nisu naša istina, ali ih podsvijest prihvaća kao istinu i vraća nam (nepoželjne) informacije u svakodnevni život.

Vježba izbora riječi može vas polako izvući iz naučenog obrasca razmišljanja koje sada ne primjećujete, ali primjećujete rezultate u vašem životu s kojima niste zadovoljni.

Primjer: „Nisam dovoljno dobra/dobar za to“.

Vaš potencijal je beskonačan i može proći cijeli život a da ga u potpunosti ne iskoristite, ali nije ni važno. Bitno je da ga otključavate i koristite koliko možete i znate. Bolje i to nego da potencijal cijeli život čuči neostvaren, a vi nezadovoljni.

Kada naš unutarnji monolog kaže da nismo dovoljno dobri za nešto, da nikad nećemo moći to, jer tko smo mi – tada uopće ne možemo sagledati potencijal, a kamoli ga shvatiti i upotrijebiti.

Što duže govorimo sebi da nismo dobri, to više usađujemo koncept u našoj podsvijesti i ona se počinje tako ponašati i upravljati našim mislima i postupcima na način da nas ograničava i zaustavlja. Nemojmo smetnuti s uma i to da svjesni um, koji je vrlo analitičan i oprezan, radi dodatne prepreke jer je to vrsta obrambenog mehanizma, da ne radimo iskorak u neku promjenu, već da sve bude u našem životu poznato i „sigurno“.

Iskustva koja doživljavamo iz ovakvog ograničenog stava, isto su ograničavajuća i dokazuju da ne možemo, da nismo dovoljno dobri pa sami sebi potvrđujemo ovu „istinu“.

Nema razlike između zamišljanja i stvarnosti

Naš um ne shvaća razliku između zamišljanja i stvarnosti. On će poslušati ono što mu govorimo. Za njega je to istina. Vidljivo u stvarnosti ovisi o našem sustavu vjerovanja koji se nalazi u podsvijesti, a ta su uvjerenja oblikovana riječima koje mislimo i izgovaramo.

Za to postoje brojni znanstveni dokazi da riječi koje koristimo igraju veliku ulogu u rezultatima koje doživljavamo u životu.

Pozitivan izbor riječi u samogovoru

Ne samo da će pozitivne riječi privući bolje ishode, već utječu na zdravlje, daju smirenost, jačaju kognitivne sposobnosti i samopouzdanje. Dokazano je da upotreba negativnih riječi utječe na mentalno zdravlje i uzrokuje degeneraciju mozga i depresiju.

Pozitivne riječi utječu dobro na samopouzdanje, daju životnu energiju, ideje, zdravlje, a to se očituje i u uspjehu kojega ostvarujemo. Stoga je važno, ukoliko želite više zdravlja i više uspjeha na životnim područjima – vježbajte svakodnevno, u svakoj prilici izbor riječi koje mislite i koje izgovarate.

RIJEČI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

Ove riječi blokiraju vašu energiju za dostizanje željenog. Riječ ima vibraciju bilo pozitivnu, bilo negativnu. Energija vašeg života je ogledalo. Što mislite – to se ostvaruje.

1. Uzbuđenje

Često mislimo da je uzbuđenje poticajna energija koja nas gura prema većem ostvarenju i na lakši način. Međutim, dokazano je da uzbuđenje troši mnogo životne energije jer emocije bilo koje vrste vrlo su iscrpljujuće.

Uzbuđenje znači i neku vrstu začuđenosti i sumnjajućeg očekivanja. Uzbuđenje je zapravo nedostatak vjere, kao da ne vjerujemo da se sve to dobro može ostvariti u našem životu. Dakle, kada se nešto i ostvari, nikad ne recite: – Nevjerojatno! – Radije zahvalite i prihvatite kao normalno, jer to jest „normalno“ u vašem životu, da se ostvari, nema sumnje.

Svaki put kad se oduševimo nekim uspjehom ili događajem, šaljemo vibraciju nevjerice, da je to za nas slučajno, nenormalno ili rijetkost koja podiže uzbuđenje.

Umjesto toga, usredotočite se na namjerno biranje riječi koje tvrde da je uspjeh ili ishod koji čekate nešto sasvim normalno u vašem životu, rezultat vašega rada i onoga što svojim nastojanjima prirodno zaslužujete.

Na primjer, umjesto da kažete ili pomislite: – Tako sam uzbuđen zbog povišice kojoj se nadam; šef razmatra moj prijedlog!“, radije kažite: – Zahvalan sam što moja veća plaća odražava strast i naporan rad koji sam uložio u svojim radnim zadacima!

2. Možda i valjda

Ovo su riječi pretpostavljanja i nevjerovanja. Koristimo ih nesvjesno kako bismo eventualni neuspjeh lakše primili. Dakle, vjerujemo i u neuspjeh. „Možda“ i „valjda“ riječi su koje nikad ne smiju upotrebljavati graditelji snova. Smetaju izravno viziji koju smo definirali i koju nadopunjujemo.

Ove riječi smetaju u snažnom i učinkovitom „željenom i zamišljenom“. Šalju poruku da niste sigurni u ono što želite i da sumnjate. Još jednom preispitajte treba li vašu viziju, vaš san ponovno analizirati s 5 glavnih pitanja: 1. kada pomislim na svoj san, osjetim nalet energije; 2) san je usklađen s mojim životnim vrijednostima; 3) san traži moj razvoj; 4) za ostvarenje potrebna je pomoć više sile; 5) u mom snu ima dobroga i za druge.

3. Hoću

Hoću je izraz ljutnje, da vam je već dosta čekanja i smatrate da imate pravo na nešto, odnosno pravo da kažete „neću“. Ne samo to. Kad kažete „hoću“, šaljete poruku da to nešto nemate. Moć manifestiranja oslanja se na sadašnje vrijeme. Ponašate se kao da ste to već primili. Stoga ovdje koristimo zahvalnost. Zahvaljujemo kao da smo dobili, pa čak na neki način i jesmo – ono što primamo već kreće prema nama, dakle postoji. Na ovaj način i mi se drugačije ponašamo, zahvalno i mirno.

Umjesto „hoću“, „neću“ – zamijenite stanjem „ja jesam“. Potrebno je planirati, ali pokušajte što manje vremena provoditi u budućnosti, a više provedite s osvješćivanjem što sada već imate kako biste s tom snagom, s tim moćima i alatima krenuli prema svojim snovima, a oni već hrle ususret vama, jer to tako funkcionira.

Vizija života kakvim želimo živjeti, što biti u toj viziji – ne mora biti ograničena dosadašnjim iskustvima. Vizija čak ne mora biti dokazana kao moguće od nekog analitičara ili vašeg unutrašnjeg obrambenog mehanizma. Ako je to život kojim želite živjeti, u kojem će biti mnogo dobroga i za druge, a ponajprije usklađenost s vašom dušom, s onim što vi uistinu jeste, vizija za nekoga drugoga tko posmatra, mogla bi biti besmislena i neostvariva. Ali za vas – neka bude istina koja je već krenula prema vama i pitanje je trenutka kada ćete je dodirnuti (manifestirati).

Vježba izgovora vezano za posao

Umjesto: „Ne mogu raditi za nekog drugog, nisam stvoren za to“ – recite: „Znam da mi je suđeno biti uspješan vlasnik obrta ili tvrtke“.

Umjesto: „Ne mogu biti zarobljen u nekom poslovnom sustavu!“ – recite: „Moj je novi standard sloboda i ne odstupam od toga“.

4. Trebam

Ovo je najčešće upotrebljavana riječ u svakodnevnom životu. Trebanje priziva energiju nedostatka i očaja. „Trebam zaraditi taj novac“, „Trebam pospremiti kuću“, „Trebam novi posao“… Ovo znači da potvrđujemo ono što nemamo, umjesto da zahvalimo kao da imamo.

Trebanje potvrđuje naučeno uvjerenje da moramo raditi ono što se očekuje od nas iako je to često suprotno našim željama. Ako ne radimo što treba, osjećamo se krivima i svoje istinske želje zanemarujemo ili smatramo da nisu vrijedne ispunjenja. Zapamtite! Ne morate nešto trebati da bi to bilo dovoljno važno da postane prava stvar u vašem životu.

Dok vježbate manifestiranje, budite usredotočeni na izgovaranje svojih želja na način kao da su već na putu do vas. Eksperimentirajte! Poigrajte se na ovaj način. Ako ništa drugo, osjećat ćete se bolje. A svemiru ćete omogućiti da radi svoj posao bez ometanja negativnim riječima.

Jednostavna ilustracija koja će vam pomoći da provjerite riječi koje prizivaju obilje

Kada dođete kući s posla, već je mrak, ili je u hodniku mračno. Što radite? Automatski uključite prekidač za svjetlo. I ništa vas ne začudi što se svjetlo upalilo iz razloga što je to normalno i to očekujete. Niste uzbuđeni pa da kažete: – Gle, svjetlo!

Razlog je jednostavan – vi ste očekivali da će se svjetlo upaliti, niste sumnjali u taj ishod. Jer, postoji kozmički zakon koji upravlja protokom elektriciteta, protokom molekula, i on stvara svjetlost tamo gdje je vi usmjerite. Kvantna fizika dokazala je da se stvarnost kroz organiziranje čestica stvara u trenutku kada usmjerimo pogled na nešto, na tu moguću stvarnost. Bez usmjeravanja pažnje, te su čestice raspršene u svemiru.

Kada počnemo razumijevati zakone koji upravljaju nama i našim rezultatima, počinjemo shvaćati da je uzbuđenje ili sve druge emocije koje crpe našu energiju, jedna bjesomučna energija koja nam ne ide u prilog. Mi želimo mudru, mirnu i usklađenu energiju koja će raditi za nas i zajedno s nama, i mi u njoj.

Smireno samopouzdanje i prihvaćanje mnogo je jača vibracija u kojoj se rezultati kao čestice mogu oblikovati u usklađen obrazac koji odražava našu želju u stvarnosti.

Idealne riječi za ostvarenje željenog

Postoje riječi koje imaju snažan utjecaj na naše magnetno polje i energiju koja nas prožima.

1. uvijek govorite u sadašnjem vremenu: ja sam, ja imam…

2. koristite osnažujuće riječi: ja mogu, imam vodstvo više sile, ja vjerujem…

3. budite specifični – odredite točno što želite, proširujte i neka ne bude suprotnosti

4. ugradite emociju – osjećaj ispunjenja, osjećaj zahvalnosti, osjećaj sreće…

Formula za ostvarenje: ponašajte se „kao da“. Privući ćete prilike, okolnosti i događaje koji se inače, u redovnom stanju svijesti, ne bi pojavili na vašem putu ostvarenja snova.

Još nekoliko afirmacija

Zahvalan sam što se moj trud unovčio i vratio obiljem i novca i dobrih odnosa.

Uvijek napredujem bez obzira na poneki zastoj koji također ima svoju svrhu.

Osjećam se dobro dok pratim tijek financijske situacije u mom životu.

Zahvalan sam što se već sada osjećam voljeno i podržano.

Zahvaljujem svemiru što u moj život donosi toliko prilika za izražavanje ljubavi.

Moja je snaga sve jača i u moj život dolaze situacije koje mogu riješiti.

U nama, ljudskim bićima, pa tako i u meni, postoji snaga koja zna kako i zašto, i koja me vodi.

Facebook komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *