UM KOJI STVARA

MI NE ŽIVIMO NA ZEMLJI, VEĆ U SVOME UMU

I vi možete postati majstor imaginacije. Slijedite korake iz ovog teksta!

Zamišljanje – imaginacija – mašta! Srodni pojmovi, vrlo moćni kada se primijene uz Zakon privlačenja. Mašta je više od planova i namjera. Mašta je najjača sila uma. Radi se o sposobnosti uma da stvara slike i oblikuje stvarnost.

Dodatna snaga za ostvarenje zamisli

Kada netko kaže da mu Zakon privlačenja ne funkcionira, očito nešto ne primjenjuje kako treba ili nešto izostaje. Više o tehnikama kako u svoj život privući obilje dobroga, uspjeha, zdravlja, novca, ljubavi, slobodnog vremena… možete pristupiti nekima od mojih tečajeva u okviru programa OD (ZA)MISLI DO OSTVARENJA.

Dakle, neizostavan je: 1) pozitivan stav, traženje dobroga u svakoj situaciji jer dobroga uvijek ima, kao i očekivanje dobrog ishoda stvari pa čak i boljeg nešto što smo svojim ljudskim umom mogli zamisliti.

2) odlučnost promijeniti nešto u svome životu, pa makar to bio dječji koračić; ne miriti se s nedostacima koji muče našu dušu, jer duša svakog čovjeka ima svoj put razvoja, želi kreirati, rasti, napredovati i iskusiti.

Zakon promjene i privlačenja ne voli kolebanje jer kada definirate neku zamisao, pa onda odustajete od nje ili zamišljate nešto sasvim drugo – to zbunjuje energiju koja je krenula prema vama.

Važno je okružiti se ljudima i stvarima koji su pozitivni. Poznato je da su prvi ljudi u pećinama oslikavali prostor koji je prikazivao kišu, sjetvu, životinje. Faraoni su za svoju novorođenčad oslikavali grobnice prizorima bogatstva i zdravlja. Trudnice su bile okružene lijepim slikama, skupocjenim biljkama, vodoskocima i draguljima kako bi djetetu privukle bogatstvo i zdravlje. Po ovome vidimo da je važno kako izgleda naš prostor u kojemu boravimo, bilo dom ili mjesto gdje radimo.

U tijeku je tečaj feng shuija sa savjetima kako da u svoje okruženje privučete novac, zdravlje i dobre odnose.

3) prihvaćanje da je moguće. Podesite svoj svjesni i podsvjesni um da je vaša zamisao moguća. Ostavite otvorenim makar jedan dijelić uma da je moguće. Budite ustrajni u podešavanju uma. Kao i tjelovježbu, duhovnu vježbu također trebamo svakodnevno primjenjivati.

Stara izreka kaže: „Što može zamisliti, um to može i postići“. To bi značilo da mi ne živimo na zemlji, već u svome umu. Naš um oblikuje našu stvarnost. O teroru misli već smo dosta govorili i pisali na ovom blogu. Um stalno proizvodi misli, ali dobra stvar je u tome što možemo uvježbati biranje misli. Odabiremo one misli koje su poticajne i koje nam čine dobro. Tada nekorisna misao, čak štetna misao nema mjesta u našem umu ili ima sve manje. Tu tehniku nazivamo istiskivanje beskorisnih misli.

4) Vaša mudrost nalazi se u srcu.

Kada donosite odluke iz srca, kada osjećate da je to pravi put vaše duše, kada na tom putu ima nešto dobroga i za druge, kada osjetite živost pomišljajući na zamisao, a ne bol, tada donosite odluke iz srca i one su uvijek dobre odluke. Uvijek se na kraju pokažu takvima.

5) Usredotočite se na vaše dobre strane. To su vaše razvijene strane osobnosti. Karakter se stalno razvija. Dobar karakter obuhvaća: odlučnost, pravednost i poštenje, želju za činjenje dobrih djela, zanemarivanje sitnica koje nisu bitne za život, otpuštanje nepotrebnog i suvišnog, itd.

6) Prepustite se s mirom u svome djelovanju duhovnom i zemaljskom vodstvu. To znači da kada krenete na put prema svojim snovima, počet će se događati neobične stvari. Na vaš put dolaze ljudi, situacije i čuda, sve ono što se ne bi pojavilo u uobičajenom poretku stvari.

Imati snove, graditi ih i djelovati u skladu s njima – važno je za ljudski opstanak.

7) odučite se štetnih navika u mislima i govorenju. Iako vam je život težak, ne govorite svima i Svemiru kako vam je teško. Privući ćete još više poteškoća. Ne pričajte o prošlim gorkim iskustvima. Ne zadržavajte se predugo u prošlosti jer time gubite sadašnjost i budućnost. Fokusom na prošlost, ostajemo zatočeni u prošlim događanjima, bilo da su to lijepe uspomene koje ipak potiču tugu zbog prolaznosti vremena, bilo da su to bolna iskustva.

Savjet iz feng shui: možete u domu držati fotografije obitelji, ali neka budu novijeg datuma, neka prikazuju sadašnjost. Slobodno pišite na: rajnapartneri@gmail.com za savjet, pitanje. Odgovorit ću što prije budem mogla.

Slična tema

Facebook komentari
Categories: Edukacija, Psihologija Tags: Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *